Taxatie & Aankoop

Aankoop

Wilt u buiten wonen of midden in het dorp of een stad? Of bent u gewoon op zoek naar een huis? Wilt u goed advies en iemand die alleen u begeleidt en u de juiste weg wijst?

Monique Schoonen heeft na jaren ervaring bewust gekozen geen verkopen, maar alleen aankopen te begeleiden. Ze is een betrokken makelaar die houdt van heldere  en directe communicatie. Ze verplaatst zich in uw situatie en denkt met u mee.

Ze komt bijvoorbeeld bij u thuis kijken om te zien wat u nu precies bedoelt met die lichte ruime woonkamer of die woonkeuken die u nu mist.

Bij haar kunt u gewoon uw emoties tonen, zonder dat u het gevoel heeft dat dit geld kost omdat de verkoper eigenlijk al weet dat u het huis wilt kopen. Tegelijkertijd is ze iemand met verstand van zaken die onderhandelingen en de juridische afwikkeling zakelijk voor u afhandelt…

Aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar adviseert de koper van een huis, een verkoopmakelaar adviseert de verkoper van een huis. Stel, u wilt een huis kopen. In de meeste gevallen krijgt u dan te maken met de makelaar van de verkopende partij. Deze verkoopmakelaar behartigt echter niet úw belang, maar voor 100% dat van de verkoper. In de afgelopen jaren is gebleken dat een aankopend makelaar de prijs van een woning gemiddeld 1,5% meer naar beneden kan bijstellen dan een koper. Dus ondanks het tarief dat u betaalt aan ATN bent u nog steeds goedkoper uit!

Daarom is het altijd verstandig een eigen, onafhankelijke adviseur in de arm te nemen: een NVM-aankoopmakelaar.

Natuurlijk bent u niet verplicht een aankoopmakelaar in te schakelen. Maar dan mist u wel haar kennis en ervaring en moet u bijvoorbeeld ook zelf onderhandelen met de verkoopmakelaar. Vergelijkt u het maar eens met twee mensen die een juridisch geschil hebben. Ook dan neemt elke partij een eigen adviseur (advocaat) in de arm.

Met makelaars is het eigenlijk net zo. Een huis kopen doe je immers niet dagelijks en juist dan is het prettig als een deskundige adviseur voor uw belangen opkomt.

Gerichte aankoop

Heeft u uw droomhuis gevonden? Er komt veel op u af bij de aankoop van een huis. Is het geen prettig idee dat iemand alles voor u uitzoekt en regelt, zodat u alleen hoeft te bedenken waar u straks de bank gaat neerzetten?

ATN helpt u graag bij:

 • het vinden van de juiste woning en het vaststellen van uw woonwensen
 • grondig vooronderzoek
 • begeleiding bezichtigingen
 • bouwkundig onderzoek
 • prijsonderhandelingen
 • regelen van juridische zaken
 • begeleiding tot en met de notaris

Kortom: we leveren maatwerk van zoekopdracht tot overdracht. De bemiddeling en opdrachten worden uitgevoerd volgens de NVM voorwaarden.

Complete aankoop

Wij verzorgen het betere speurwerk. Natuurlijk kunt u ieder vrij moment in de auto stappen en het mooie Weerribbengebied, West- Overijssel en de Noordoostpolder afspeuren op zoek naar uw plekje. Een boerderijtje aan de bosrand, een oude villa, een vrijstaand huis dat u zelf wilt opknappen, etcetera. Maar dit kost erg veel tijd. Is het niet veel gemakkelijker om dat aan ATN over te laten?

Wij kennen de regio als geen ander en weten wanneer er iets te koop is.

We kunnen prima inschatten of een huis ook echt uw droomhuis is. Ook weten wij welke weg doodloopt en waar een hond over zijn erf waakt. Laat ons lekker speuren.

Taxatie

Een taxatierapport bestaat uit het volgende: 

 • opname object
 • kadastrale Recherche
 • gemeentelijke Verschotten
 • prijsbepaling
 • uitgebreide rapportage

We verzorgen dit vanaf € 295 inclusief btw. Blijkt uit het doel van de taxatie dat u een uitgebreide taxatie van de woning nodig heeft, dan kunt u kiezen voor een volledig taxatierapport. Dat rapport geeft inzicht in de actuele waarde van de woning, voorzien van een deskundige onderbouwing van het waardeoordeel, uitgewerkt in een representatief taxatierapport.

VastgoedCert

Omdat ATN staat ingeschreven bij het VastgoedCert wordt het taxatierapport gegarandeerd geaccepteerd door alle geldverstrekkers in Nederland. Het taxatierapport voldoet altijd aan de eisen van het laatst uitgegeven model taxatierapport financiering woonruimte, vastgesteld door het Contactorgaan Hypothecair Financiers (CHF), LMV, VBO, RVT en NVM.

Nationale Hypotheek Garantie

Het taxatierapport voldoet aan alle eisen die worden gesteld door de Nationale Hypotheek Garantie bij aankoop of (her)financiering. Een taxatierapport van ATN wordt dus altijd geaccepteerd voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) financieringen.

Het NWWI zorgt voor een betrouwbare taxatiemarkt. Het Nederlands Woning Waarde Instituut, afgekort NWWI is een onafhankelijk, landelijk taxatie-instituut dat geldt als keurmerk voor taxateurs. Financiers, hypotheekintermediairs en consumenten kunnen bij het NWWI terecht voor transparante informatie over de waarde van woningen. NWWI staat alleen open voor taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Alle aangesloten taxateurs werken volgens dezelfde, controleerbare taxatiemethode. Als keurmerk garandeert NWWI objectieve en betrouwbare woningtaxaties.

Wilt u een betrouwbare taxatie van een woning?

Neem contact op

Bekijk de taxatie video

Bekijk de aankoop video