Taxatie

Zonder taxatierapport, geen hypotheek

Een taxatierapport is van essentieel belang als je een huis wilt aankopen. Het bepalen van de juiste waarde is zowel voor jou als voor de geldverstrekker belangrijk. Een hypotheek aanvragen kan immers alleen met een taxatierapport dat voldoet aan alle eisen. Dus zonder taxatierapport, geen hypotheek.

Gevalideerd of niet-gevalideerd

Er zijn twee verschillende taxaties, gevalideerd en niet-gevalideerd. Je hebt voor de meeste geldverstrekkers een gevalideerd taxatierapport nodig als je een hypotheekaanvraag met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wilt doen.

Wil je alleen de waarde van een huis vaststellen of bezwaar maken tegen een WOZ-beschikking? Dan volstaat een niet gevalideerd taxatierapport

Een goede taxatie voorkomt problemen

Bij het opstellen van een taxatierapport kijken we met oog voor detail naar de woning. Zo letten we op de bouwkundige constructie, afwerking, status van het onderhoud en eventuele gebreken worden in kaart gebracht. De ligging en buurt hebben ook invloed bij de waardebepaling.

Gecertificeerde Makelaardij  & Taxateur

Wij taxeren alle huizen volgens de laatste richtlijnen. ATN Makelaardij is lid van de NVM (Nederlandse Vereniging Makelaardij) en VastgoedCert (tegenwoordig NRVT).

Het NRVT biedt de garantie voor de opdrachtgever dat hij/zij een deskundige vastgoedtaxateur inschakelt.

Kortom, wij zijn aangesloten bij diverse brancheorganisaties die de kwaliteit van ons werk waarborgen.

Snel geregeld

Wil je een goede taxatie tegen een scherp tarief? Wij werken een taxatie binnen 1 à 2 werkdagen voor je uit.

Neem contact op met ATN Makelaardij

Direct een taxatie aanvraag doen